Nieuws

Nieuws binnen de sector van de Sociologie? Daarvoor moet je hier zijn!

Sociologie Magazine nieuws

Op zoek naar eeuwige roem? Neem deel aan de essaywedstrijd voor studenten sociologie en sociale wetenschappen van Sociologie Magazine!

Author: Ellie Smolenaars
Posted: June 9, 2017, 9:56 am

Op de Dag van de Sociologie in Brussel is de NSV Thesisprijs toegekend en uitgereikt aan Kay Polidano van de Universiteit van Amsterdam, voor haar thesis 'Caring through a ‘Plastic Box’: An Inquiry into the Use of Remote Care Technology in Later Life'

Author: Ellie Smolenaars
Posted: June 9, 2017, 9:31 am

Hoogleraar demografie en sociologie Patrick Deboosere van de Vrije Universiteit Brussel houdt de plenaire lezing op de Dag van de Sociologie op 8 juni in Brussel. Hij spreekt over groei en utopie, over cijferfetisjisme en de economistische dwangbuis.

Author: Ellie Smolenaars
Posted: June 7, 2017, 3:42 pm

Sociologen, psychologen, historici en filosofen hebben hun krachten gebundeld en 18,8 miljoen subsidie gekregen voor onderzoek naar samenwerken. Betrokken zijn de sociologen Peer Scheepers, Rafael Wittek en Tanja van der Lippe.

Author: Ellie Smolenaars
Posted: June 1, 2017, 2:41 pm

Wat zijn nu precies de gevolgen van armoede voor kinderen? Ria van Nistelrooij van Stichting de Vonk volgde 14 gezinnen drie jaar lang. Op 31 mei 2017 worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd op het minisymposium Speelruimte.

Author: Ellie Smolenaars
Posted: May 30, 2017, 1:29 pm

Lees over klimaat, aardbevingen, revoluties en milieurampen in dit mei-nummer van Sociologie Magazine. Met een fraaie kennisdwarsdoorsnede van door mensen gemaakte catastrofes. En de jaarlijkse serie waarin Nederlandstalige sociologen schrijven over hun favoriete socioloog. En

Author: Ellie Smolenaars
Posted: May 23, 2017, 3:01 pm

In zijn dagelijkse vlog over de Javastraat in Amsterdam interviewt filmmaker Marnix sociologe en millennial Anne Floor over haar onderzoek. Een vlog over op zoek zijn naar meer sociale gemeenschap, social bonding en over het belang van fysieke appearance.

Author: Ellie Smolenaars
Posted: May 23, 2017, 11:30 am

Backstage bij de Miss Beauty of the Netherlands-verkiezingen waarbij Miss Teen Flevoland, de Zuid-Amerikaanse Selena, een gooi doet naar een finaleplaats. In de VPRO-documentaireserie 'Dit zijn wij' van Michiel van Erp op 2 juni een kijkje achter

Author: Ellie Smolenaars
Posted: May 11, 2017, 11:35 am

Zevenentwintig leraren ontvingen onlangs een promotiebeurs. Kennedy Tielman van de Fontys Lerarenopleiding Tilburg ontving een promotiebeurs voor zijn project Superdiversiteit in het mbo.

Author: Ellie Smolenaars
Posted: May 9, 2017, 11:10 am

Op 7 oktober 2014 promoveerde Sociologie Magazine-redacteur Leen Sterckx met haar dissertatie Trouwen met een vreemdeling. Haar promotie kreeg veel aandacht, in onder meer de Volkskrant. Lees verder voor een artikel over haar proefschrift, gepubliceerd in het september-nummer van Sociologie Magazine

Author: Anoniem
Posted: May 8, 2017, 5:00 pm